Söka jobb som ”flyttgubbe”

Tycker du om att arbeta fysiskt, har lätt för att samarbeta och kan tänka dig att även jobba kvällar och helger? Då kanske ett jobb på en flyttfirma kan vara något för dig.

Även om det ibland benämns som ”flyttgubbe” eller ”flyttkarl” så arbetar både kvinnor och män på en flyttfirma. Det viktigaste är att man har de egenskaper som efterfrågas inom detta yrke. Egenskaper som gör att man passar till de tjänster som flyttfirmor erbjuder sina kunder. Om du söker efter ett jobb på en flyttfirma bör du även poängtera dina positiva egenskaper och om du har erfarenhet inom området.

För det första måste du fysiken som krävs. Det betyder inte att du behöver vara en två meter lång muskelbyggare men att du är vältränad och har god kondition och grundstyrka. För att underlätta för sin personal har alltid en flyttfirma så kallade lyfthjälpmedel tillgängliga men med återkommande lyft dag efter dag är det lätt att få förslitningsskador. Har du en god grundfysik klarar du belastningarna som uppstår betydligt bättre. Dessutom är det en fördel om du tycker om att träna eftersom det är en fördel om varierade rörelser och träning finns i vardagen.

För det andra kan körkort krävas. När en flyttfirma som är bäst bland flyttfirmor i göteborg, åker ut till en kund åker vanligtvis minst två personer med. Därmed måste inte bägge ha körkort. Har du goda referenser kan du få jobb utan körkort men chansen ökar betydligt om du har det eftersom det skapar mer flexibilitet för företaget.

För det tredje bör du ha god samarbetsförmåga. Det är alltid lätt att själv säga att man har god samarbetsförmåga – en annan sak är att bevisa det. Försök därför få med referenser från tidigare arbeten där de just lyfter upp denna punkt. Har du arbetat hos en flyttfirma förr är det självklart ett stort plus men i annat fall är det bra om referensen nämner egenskaper som kan gynna dig när du söker jobb inom flyttbranschen.

För det fjärde bör du vara flexibel gällande arbetstider. Flytthjälp behövs oftast dagtid och på vardagar. Men det kan även handla om kvällar och helger. Allt beror på när kunden får tillgång till nycklar och själv har möjlighet att flytta. Du kan alltså få jobbet även om du enbart kan jobba 7-16 men självklart är det mer flexibelt att ange att du även kan jobba kvällar och helger.

Läs gärna på om vad det innebär att jobba på flyttfirma innan du skriver ansökan och väljer att flytta till göteborg. Hur framställs det på företagets hemsida erixonflytt.se och vilka egenskaper bör vara efterfrågade?

Lycka till med arbetsansökan och CV – Behövs hjälp så kontakta närmaste arbetsförmedling.

Secured By miniOrange