Behöver du hjälp med klottersanering i Göteborg?

stravaigin Material, Renovera

Har klottrarna varit framme och förstört fasaden igen? Ja då är det bara att hitta någon som kan hjälpa dig med klottersanering Göteborg. Jag förstår att det känns tråkigt att lägga pengar på något som är så onödigt som att någon har målat en penis eller ett hakkors på fasaden, fnissat lite och sprungit därifrån. Vad är det egentligen som får dessa vandaler att bete sig på det här sättet, och kan man stoppa det så att man slipper använda miljöfarliga medel för att hålla fasaden ren?

”Graffiti can’t be stopped”

Är en känd slogan inom hip hop kulturen, så svaret är troligen; nej. Det går inte att få dem att sluta spraya slagord och meningslösa bokstäver på fasaden, så länge det finns en ren fasad så kommer det finnas någon som vill klottra på den. Så är det bara, har man lite tur så är inte huset beläget där många passerar förbi och då finns det mindre sug för klottrare att måla på den. Lite längre ner i artikeln kommer jag dock med ett innovativt sätt att lösa problemet, så läs vidare.

Dyrt med klottersanering

Har man en fastighet belägen centralt så klottras den ofta ner samma dag som man sanerat den, det blir väldigt dyrt i längden att varje vecka eller månad behöva betala för klottersanering Göteborg. Dessutom förstör det miljön och fasaden blir ju inte särskilt snygg ens efter en klottersanering Göteborg. Men häng med till nästa paragraf så skall jag ge dig en lösning.

Fight fire with fire

Ett knep som många fastighetsägare har tagit till är att låta en känd graffitimålare göra en stor målning över hela fasaden – och vips var dem kvitt problemet med tapetserare i göteborg. Det är nämligen så att graffitimålare respekteras av klottrare och andra graffitimålare vilket gör att om det är en snygg graffitimålning på fasaden så är det ingen som vill klottra på den. Det känns kanske kontraintuitivt att anlita tapetserare i göteborg för att lösa problemet, men tro mig – det här är nog det enda sättet att slippa den kontinuerliga utgiften för klottersanering så testa på det och se för dig själv.

You May Also Like..

Varför är taktvätt nödvändigt? 

Det där med taktvätt kan låta konstigt för vissa. Taket blir väl rent när det regnar? Saken är den att det inte riktigt stämmer. Regn gör faktiskt inte taket rent. Men varför är det där med taktvätt egentligen så populärt? 

 

Taktvätt gör det möjligt att granska taket 

När taket är fullt med smuts, mossa och annat är det svår att inspektera det. En spricka i en takpanna kan gömma sig under smutsen, mossa på takpappen kan dölja hål och så vidare. Genom att ta bort allt som inte ska vara på taket kan man inspektera och granska det ordentligt. Det är bara då man ser om taket behöver renoveras eller bytas. Att se skicket på ett gammalt och smutsigt tak är helt omöjligt. 

 

Krav att tvätta taket innan målning 

Om man ska måla taket måste man alltid tvätta det innan. Annars kommer färgen att fästa på smutsen. När det regnar, eller om man tvättar taket längre fram spolas all färg bort med smutsen och taket behöver målas om igen. Det finns också en risk att färgen inte fäster alls om taket inte är rent. I regel tvättar firmor som målar tak alltid taket innan för bästa resultat. 

Roof Cleaning Service - Takläggaren Göteborg

Tvätten gör taket finare 

Ett nytvättat tak ger huset en helt annan uppsyn. Om man ska köpa en villa och ser att taket är rent bli man i regel genast mer positiv. Ett hus utan tak är inget hus, och om man kan se att taket blivit väl omhändertaget är chansen stor att även resten av huset ser fint ut. Om man redan äger sitt hus blir det betydligt roligare att komma hem till ett hus som verkligen lyser. Så mycket kan faktiskt taket göra för helheten även om det låter konstigt i mångas ögon. 

 

Ge taket längre hållbarhet 

Den kanske huvudsakliga anledningen till att man gör en taktvätt är att taket får en betydligt längre hållbarhet. Mossa, smuts och svampar sliter på taket och gör takpapp samt takpannor sköra. I takt med att smutsen byggs på blir också vattenavrinningen sämre och det i sin tur leder till att vatten kan bli stående på taket och även det urlakar taket material. Får man bort all smuts och mossa blir man också av med vattenavrinningsproblemen. I samband med en taktvätt rengörs också hängrännorna som ofta fylls med smuts, löv och annat skräp. När även de blir rena och fungerar som de ska kommer huset må mycket bättre och taket hålla för flera år till. 

 

Så blir städningen betydligt roligare

Går det att göra städning roligt? Kanske inte för alla. Men det går alltid att det göra roligare – och därmed mindre tråkigt.  Vi bjuder på fem enkla tips för att göra städning lite lättsammare att utföra

  1. Hörsel – Vad lyssnar du på?

På med favoritartisten på Spotify, höj volymen och försvinn in i musiken. Musik förmedlar en känsla oavsett om man vill det eller inte. Så lägg deppiga ballader åt sidan och sätt på glad och fartfylld musik.

Ett annat alternativ är att välja att lyssna på en ljudbok eller pod. Fokus ligger på att lyssna och städning sker ”bara av farten”. Med en lång ljudbok kanske du hinner både städa, diska och laga mat innan den är slut.

  1. Känslan – Delmål och mål

Vad kan du unna dig när du är klar med din städning? Är det att gå ut och äta? Se på en film eller något annat? Det kan till och med behövas vissa delmoment som ger belöningar. Allt beror på hur stor städning som behöver genomföras.

  1. Vad ser du? – Skapa struktur

Städning är betydligt enklare att utföra när man vet vad varje sak ska ligga för alberts-service & hemstädning. I annat fall är risken stor att vissa saker flyttas flera gånger under städtillfället. Har du inte struktur är första steget att skapa sådan. Behövs det lådor i hallen där mössor och vantar kan placeras? Behövs krokar?

I förråd kan det vara fördelaktigt att markera upp med markeringstejp och tuschpenna var allt ska vara. Ofta skapas stress av att man ser ett hem ostädat men ser man struktur och ordning så skapas lugn.

  1. Gemenskapen – Städa tillsammans

Det mesta blir roligare när man gör det tillsammans med någon annan. Varför inte göra städbytardagar? En dag där förmiddagen handlar om att städning genomförs hemma hos dig och en vän kommer över och hjälper till. På eftermiddagen är det sedan din tur att gå över och hjälpa vännen. Ni får bägge roligare under dagen, fint i hemmet och dessutom en stund att umgås.

  1. Städprodukterna – Kvalité gör skillnad

Behöver man köpa in allt städmaterial i högsta kvalité för att städning ska bli roligt? Nej, men delvis kan det hjälpa. Att använda fel rengöringsmedel gör att tiden du lägger på städningen tar betydligt längre tid. Dessutom blir det ofta jobbigare och frustrerande. Tycker du om att använda dammvippa istället för trasa så köp en sådan. Små detaljer som i längden gör det roligare att städa.

Vanliga frågor när badrummet ska renoveras

Vad kostar en badrumsrenovering?

Det är storleken på badrummet som framförallt avgör kostnaden. Men självklart spelar även val av kakel, klinkers och annat material in. Många uträkningar säger att en klassisk badrumsrenovering kostar ca 100 000 kr. Detta om det är normalstort badrum utan några speciella önskemål gällande inredningen och renoveringen.

Får jag renovera badrummet själv?

Ja, du göra en badrumsrenovering helt själv. Det enda tillfälle då du måste ha hjälp av fackmän är vid elinstallationen. När detta sker i våtrum måste nämligen alltid en auktoriserad elektriker utföra arbetet. Att man får göra allt annat själv innebär däremot inte alltid att det är det bästa alternativet.

Behövs bygglov eller bygganmälan?

Generellt behövs varken bygglov eller bygganmälan vid en vanlig badrumsrenovering. Om du däremot tänker bygga till, flytta väggar eller på annat sätt göra större förändringar kan bygganmälan krävas. Detta exempelvis om avloppet ska ändras.

Får jag renovera badrum i en hyresrätt?

Ja, du får göra vissa delar av en badrumsrenovering i en hyresrätt. Men du bör alltid kontakta och prata med hyresvärden först för att se vilka regler du har att förhålla dig till. Vanligtvis önskar de inte att man inte bryter fuktspärren då risken för fuktskador då ökar avsevärt.

Får jag renovera badrum i en bostadsrätt?

Ja, du är helt ansvarig för allt i badrummet. Detta fram till golvbrunnen vilket är den punkt där föreningen tar över ansvaret. Prata med styrelsen i din förening innan renoveringen påbörjas. De kan ha åsikter om vad som bör göras i samband med din badrumsrenovering. De kan även i vissa fall bekosta byte av golvbrunn.

Vilket företag är bäst att anlita?

Gör alltid bakgrundskontroller på de företag som ger offert på din renovering och hemsida. Kontrollera exempelvis att de har certifieringar vilket påvisar deras kompetens. Självklart ska de även ha F-skatt och försäkring.

Kan jag få rotavdrag?

Ja, rotavdraget är på 30 % av den arbetskostnad som uppstår. På de offerter du får ska det tydligt framgå hur stort avdraget är, hur stor arbetskostnaden är samt hur stor materialkostnaden är.

Kan jag köpa in saker på second hand och använda?

Ja, delvis. När det kommer till inredning som speglar, hyllor och krokar är det inte några problem för 1. Är de däremot toalett, rör eller dusch bör man vara lite mer försiktig. Det är produkter, som vid liten skada, kan skapa vattenskador.

Du bör också alltid prata med företaget som gör din badrumsrenovering och höra vilka produkter du accepterar att installera. En del anser exempelvis att kunderna enbart ska köpa inredning och material via dem så att de med säkerhet vet vilken kvalité som de kan förvänta sig.

Hur lång tid tar det?

Det finns företag som lovar att en badrumsrenovering är klar på 14 dagar. De flesta anser däremot att det tar ett par veckor. Räkna med mellan 4 och 6 veckor som standard. Därmed är det denna period du kan vara utan dusch och eventuellt tvättmöjlighet. Oftast kan toaletten däremot användas under stora delar av renoveringen. Detta med mindre pauser då exempelvis klinkers ska monteras.

Secured By miniOrange