Rekrytering på sociala medier – så lyckas du

stravaigin Bygga själv, Faktura, Kostnader

Det finns en mängd olika sociala medier och dom flesta av dessa har blivit en stor del av vardagen för många. Personer i alla åldrar spenderar otroligt mycket tid på att scrolla bland bilder och erbjudanden som läggs upp av både privatpersoner och företag varje dag och faktum är att det är en bra plats att jobbannonsera på. Gör man på rätt sätt är finns en stor chans att man hittar någon som är bekant med företaget och som drömmer om att få vara en del av det. Med lite tur har denne även rätt kvalifikationer för att bli anställd också.

Personlig närvaro och utveckling

För att bli framgångsrik och även lyckas med en rekrytering via sociala medier krävs att man har en personlig närvaro. Har man ett företagskonto som normalt sett är ganska dött och därmed inte har så många följare säger det sig själv att det är dömt att misslyckas med rekrytering. Har man däremot tid att bygga upp ett aktivt och intressant konto hos  där man tydligt når ut till sin målgrupp är det en utmärkt start för en rekrytering. Så första steget är att få liv i sina konton och dessutom skapa en personlig relation till följarna. Det skapar en känsla av förtroende och gemenskap vilket alltid är bra när man letar efter nya medarbetare.

Att rekrytera

När man utökat följarskalan och gjort kontot mer aktivt kommer man märka att följarna är intresserade av företaget och dom tjänster eller produkter som finns (annars skulle dom ju inte följa) och dom är och bekanta med båda delarna. Det är en utmärkt grund för att senare anställa någon. När man är redo för sin rekrytering lägger man helt enkelt ut ett inlägg med relevant information, till exempel vad tjänsten innebär, vilka personliga egenskaper som efterfrågas samt om det finns några speciella krav.

Nackdelar

När man lägger ut en jobbannons på sociala medier är risken stor att man får ta emot extremt många ansökningar och detta kan givetvis vara en nackdel. Det kommer ta tid att gå igenom alla men å andra sidan ju fler som söker ju större är också chansen att man hittar någon som är perfekt för jobbet.

Att genomföra en rekrytering via sociala medier är ingen dum idé. Givetvis finns även nackdelar men det gör det med andra metoder också. Skulle man misslyckas så har man lagt ner en hel del tid men själva annonseringen och det runt omkring är i alla fall gratis.

You May Also Like..

Frågor & svar kring snickeri 

I denna artikel ska vi bena ut frågor och svar som kan vara relevanta för den som är intresserad av snickeri. Detta för att bidra med mer vetskap om yrket samt ge svar på eventuella frågetecken som finns där ute angående snickeriyrket. 

Vad är innebörden av snickeri? 

Snickeri är ett brett yrke och innefattas av två olika segment för snickare i göteborg. Dessa segment är grovsnickare och finsnickare. En grovsnickare jobbar vanligast med grövre snickerier som husbyggnationer och dylikt. En finsnickares huvudsakliga uppgifter däremot består av inredning och möbelsnickeri, alltså finare snickerijobb. 

Hur mycket tjänar en arbetare inom snickeri? 

Detta kan skilja sig åt beroende på vilket företag du är anställd hos som snickare samt vilken ort du arbetar i. Dessutom kan det skilja sig åt om du är egenföretagare eller om du är anställd av ett företag. Det genomsnittliga lönen för en fullutbildad snickare är cirka 36 000 kr i månaden. Är du exempelvis anställd hos ett företag så är den genomsnittliga lönen cirka 34 000kr men är det inräknat med ackord tid så höjs lönen till cirka 38 000kr per månad. Som sagt detta är genomsnittliga uppgifter och kan vara en bra värdemätare för exempelvis dig som vill bli en fullutbildad snickare. 

Hur ser arbetsmarknaden ut för snickeri? 

Det byggs så det knakar i Sverige idag och därav ser arbetsmarknaden väldigt lovande ut för snickeribranschen. Faktum är att det behövs fler snickare för att täcka behovet under de kommande åren inom byggbranschen. Så att bli en snickare är ett bra val när det gäller hur arbetsmarknaden ser ut för denna sektor. Det finns jobb, gott om jobb i Sverige inom snickeribranschen. För att utbilda sig till snickare finns det flertalet olika kurser att välja mellan. Kurserna är CSN berättigade och sträcker sig från 1till 2 år. Beroende på vilken kurs du väljer så finns det kurser där du får möjligheten att börja jobba som lärling under kursens gång och på det sätter få in en fot och eventuellt en anställning när du är klar som lärling. Andra kurser är individuella kurser för snickeri. Dessa kurser förutsätter att du själv får söka din lärlingsplats på ett lämpligt snickeriföretag efter avslutad utbildning utan vägledning och hjälp från kursledningen. Eftersom branschen är i behov av nya snickare så tar det sannolikt inte lång tid innan du kan få in en fot som lärling hos ett snickeriföretag. 

Avslutningsvis så finns det ett behov av nya snickare och att välja denna yrkesbana ger dig goda förutsättningar för framtiden då det finns gott om jobb därute. 

Varför är taktvätt nödvändigt? 

Det där med taktvätt kan låta konstigt för vissa. Taket blir väl rent när det regnar? Saken är den att det inte riktigt stämmer. Regn gör faktiskt inte taket rent. Men varför är det där med taktvätt egentligen så populärt? 

 

Taktvätt gör det möjligt att granska taket 

När taket är fullt med smuts, mossa och annat är det svår att inspektera det. En spricka i en takpanna kan gömma sig under smutsen, mossa på takpappen kan dölja hål och så vidare. Genom att ta bort allt som inte ska vara på taket kan man inspektera och granska det ordentligt. Det är bara då man ser om taket behöver renoveras eller bytas. Att se skicket på ett gammalt och smutsigt tak är helt omöjligt. 

 

Krav att tvätta taket innan målning 

Om man ska måla taket måste man alltid tvätta det innan. Annars kommer färgen att fästa på smutsen. När det regnar, eller om man tvättar taket längre fram spolas all färg bort med smutsen och taket behöver målas om igen. Det finns också en risk att färgen inte fäster alls om taket inte är rent. I regel tvättar firmor som målar tak alltid taket innan för bästa resultat. 

Roof Cleaning Service - Takläggaren Göteborg

Tvätten gör taket finare 

Ett nytvättat tak ger huset en helt annan uppsyn. Om man ska köpa en villa och ser att taket är rent bli man i regel genast mer positiv. Ett hus utan tak är inget hus, och om man kan se att taket blivit väl omhändertaget är chansen stor att även resten av huset ser fint ut. Om man redan äger sitt hus blir det betydligt roligare att komma hem till ett hus som verkligen lyser. Så mycket kan faktiskt taket göra för helheten även om det låter konstigt i mångas ögon. 

 

Ge taket längre hållbarhet 

Den kanske huvudsakliga anledningen till att man gör en taktvätt är att taket får en betydligt längre hållbarhet. Mossa, smuts och svampar sliter på taket och gör takpapp samt takpannor sköra. I takt med att smutsen byggs på blir också vattenavrinningen sämre och det i sin tur leder till att vatten kan bli stående på taket och även det urlakar taket material. Får man bort all smuts och mossa blir man också av med vattenavrinningsproblemen. I samband med en taktvätt rengörs också hängrännorna som ofta fylls med smuts, löv och annat skräp. När även de blir rena och fungerar som de ska kommer huset må mycket bättre och taket hålla för flera år till. 

 

Är en begravningsbyrå ett måste?

Att vända sig till en begravningsbyrå när det är dags att planera en begravning är vanligt – de har både kunskap och erfarenhet inom området. Dessutom erbjuder de både rådgivning och stöd för de som är i behov av det.

Även om det kan vara smidigt och bekvämt att låta en begravningsbyrå ta hand om hela processen kan det dock finnas vissa nackdelar, varav priset är den största. Så måste man anlita en byrå? Finns det saker man kan göra själv för att minska kostnaden?

För- och nackdel med begravningsbyrå

Fördelarna med att vända sig till en begravningsentreprenör är såklart många. Dels erbjuder de värdefull rådgivning som kan underlätta i sorgens mörkaste stunder, men de kan även erbjuda hjälp med krångligare moment, till exempel transporter och juridiska frågor.

Att ha någon vid sin sida som vet vad de gör i samband med ett dödsfall kan kännas skönt, särskilt om man inte har så många närstående. En byrå kan hjälpa dig med allt ifrån val av blommor, kista och musik till planering av minnesstund, catering och tömning av dödsbo.

Dyr prislapp

Den allra största nackdelen när det gäller begravningsbyråer är att det kan kosta en hel del, särskilt om man lämnar över allt till dem. Oftast brukar kostnaden landa på omkring 20 000 kronor, vilket kan vara svårt att betala, särskilt om man inte har en god ekonomi.

Den begravningsavgift som alla svenskar betalar via skatten täcker kostnader för själva ceremonin (kyrka, präst och gravplats), men övriga kostnader måste du själv stå för.

Att planera på egen hand 

Självklart är det möjligt att planera en begravning på egen hand istället för att vända sig till en begravningsbyrå – om man orkar förstås. Genom att göra det kan man spara in en hel del pengar, men samtidigt kommer det att krävas en hel del arbete.

Många tror att en begravning enbart handlar om en vacker ceremoni i en kyrka, men det är mycket som ska fixas. Här kommer några exempel:

 

  • Val av kista
  • Blomarrangemang
  • Begravningsprogram
  • Musikval
  • Transport från sjukhuset, hemmet eller ålderdomshemmet
  • Rensning av dödsbo
  • Bouppteckning och viktiga intyg
  • Gravsten alternativt urna
  • Dödsannons (om en sådan önskas)
  • Planering av minnesstund med förtäring

Ta hjälp av familj och vänner

Att ta hjälp av familj och vänner kan såklart vara ett bra alternativ för dig som vill hålla nere kostnaderna. Då kan ni fördela uppgifterna emellan er och ansvara för olika moment. Någon kan ansvara för fika och kaffe vid minnesstunden medan någon annan kan ansvara för blomarrangemanget.

Det som kan bli lite svårt att ta hand om på egen hand är transporter och juridiska frågor, i alla fall om man inte har erfarenhet av detta sedan innan. När det gäller dessa moment kan det faktiskt vara en bra ide att vända sig till en begravningsbyrå.

Om du inte har råd med begravningen

Begravningar är inte billiga och även om begravningsavgiften underlättar räcker den inte till allt. Det finns såklart vissa saker man kan välja bort, till exempel minnesstunden, men utöver detta behövs det mesta. Oavsett hur mycket man drar ner på kostnaderna kommer det finnas fall där dödsboets tillgångar helt enkelt inte räcker till.

Det man kan göra då är att vända sig till sitt lokala socialkontor. Där kan man nämligen ansöka om bidrag för en enklare, men ändå värdig begravning med både dödsannons och gravsten. Huruvida detta bidrag kommer att beviljas eller inte beror dock på dödsboets inkomster och utgifter på själva dödsdagen.

Secured By miniOrange